Luk

Luk
Luk

Luk

L 174 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven.

(Udeblivelsesdomme i sager med påstand om udvisning og anvendelse af telekommunikation med billede i retsmøder).

Af: Justitsminister Søren Pape Poulsen (KF)
Samling: 2018-19 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget udvides mulighederne for at fremme en straffesag til dom, uden at tiltalte er til stede under sagen (udeblivelsesdom), i sager, hvor der er spørgsmål om udvisning.

Lovforslaget har desuden til formål at øge muligheden for at bruge telekommunikation med billede i forbindelse med retsmøder i straffesager. Det foreslås derudover, at betingelserne for, at anklageren kan deltage i retsmøder ved anvendelse af telekommunikation med billede, skal være de samme, som der gælder for forsvareren.

Det foreslås endvidere præciseret, at advokater, der er beskikket i sager om indgreb i meddelelseshemmeligheden m.v. – på samme måde som en forsvarer – kan deltage i retsmøder ved anvendelse af telekommunikation med billede, hvis retten finder det forsvarligt.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 1. maj 2019.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 81 (S, DF, V, LA, Martin Lidegaard (RV) og KF), imod stemte 19 (EL, ALT og SF), hverken for eller imod stemte 4 (RV).
Partiernes ordførere
Morten Bødskov (S), Karina Due (DF), Preben Bang Henriksen (V), Søren Søndergaard (EL), Christina Egelund (LA), René Gade (ALT), Lotte Rod (RV), Naser Khader (KF) og Karsten Hønge (SF)