Luk

Luk
Luk

Luk

B 146 Forslag til folketingsbeslutning om godtgørelse til efterlevende børn uanset børnenes alder og bopæl.

Af: Peter Skaarup (DF), Karina Adsbøl (DF), Naser Khader (KF) og Mai Mercado (KF)
Samling: 2019-20
Status: Beretning afgivet
Regeringen skal sikre, at godtgørelse efter erstatningsansvarslovens § 26 a, der kan ydes til efterlevende, der stod den afdøde særlig nær, skal omfatte alle børn til den afdøde, uanset børnenes alder, og uanset om børnene boede sammen med forælderen på gerningstidspunktet.

Udvalget afgav beretning over forslaget, hvori et flertal i udvalget (udvalget med undtagelse af Sikandar Siddique (UFG)) bakker op om at udvide den personkreds, der kan tilkendes godtgørelse efter erstatningslovens § 26 a til efterlevende børn af personer, der er afgået ved døden som følge af en straffelovsovertrædelse, til at omfatte efterlevende børn uanset børnenes alder og bopæl på gerningstidspunktet. Flertallet ser frem til, at regeringen snarest muligt fremsætter lovforslag herom og senest i samlingen 2020/21.

Et andet flertal i udvalget (S, DF, SF, KF, NB, IA, SIU og JF) finder, at det samtidig bør overvejes, om også andre nærtstående, f.eks. forældre til et voksent barn eller et barnebarn til en bedsteforælder, skal omfattes af den personkreds, der vil kunne tilkendes erstatning.
Partiernes ordførere
Jeppe Bruus (S), Preben Bang Henriksen (V), Kristian Hegaard (RV), Peter Skaarup (DF), Peter Skaarup (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Naser Khader (KF), Rosa Lund (EL), Pernille Vermund (NB) og Henrik Dahl (LA)