Luk

Luk
Luk

Luk

L 27 Forslag til lov om ændring af chokoladeafgiftsloven, lov om forskellige forbrugsafgifter, momsloven og forskellige andre love.

(Godtgørelse af visse punktafgifter til godkendte humanitære organisationer m.v., ændring vedrørende konsignationslagre, kædehandel og bekæmpelse af momssvig ved EU-handel, overførsel af varer til andre EU-lande, ændring af reglerne om udtagning af varer, ydelser og aktiver, præcisering af EU-regel om levering mod vederlag og værnsregel mod misbrug af særordningen for rejsebureauer m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Samling: 2019-20
Status: Delt
Med lovforslaget foreslås det, at organisationer m.v., som yder humanitær hjælpearbejde, kan få godtgjort afgifter på chokolade- og sukkervarer, kaffe m.v. til f.eks. julehjælp og forbrug på varmestuer, herberger m.v., når organisationerne ikke modtager betaling for varerne.

Herudover forslås det at implementere et nyt momsdirektiv, som har til formål at forenkle og præcisere momsreglerne for handel med varer i EU, herunder regler for konsignationslagre og kædehandel. Direktivet, der foreslås implementeret, indeholder desuden tiltag, der skal gøre det vanskeligere at begå momssvig ved EU-handel.

Forslaget er en genfremsættelse af lovforslag nr. L 223 (folketingsåret 2018-19, 1. samling), der bortfaldt grundet udskrivelse af folketingsvalget.

Desuden foreslås det, at

- ændre momsgrundlaget ved udtagning af varer, aktiver og investeringsgoder,

- indsætte værnsregler i særordningen for rejsebureauer for at sikre en korrekt afregning af moms og

- foretage mindre lovtekniske justeringer i tingslysningsafgiftsloven, chokoladeafgiftsloven, tobaksafgiftsloven og spiritusafgiftsloven.
Partiernes ordførere
Malte Larsen (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Kathrine Olldag (RV), Dennis Flydtkjær (DF), Carl Valentin (SF), Rune Lund (EL), Rasmus Jarlov (KF), Susanne Zimmer (ALT), Lars Boje Mathiesen (NB) og Alex Vanopslagh (LA)