Luk

Luk
Luk

Luk

L 48 Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, kildeskatteloven, skatteindberetningsloven, skattekontrolloven og forskellige andre love.

(Implementering af skatteundgåelsesdirektivets minimumskrav til medlemsstaternes CFC-regler, justering af definitionen af fast driftssted, fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber m.v., tydeliggørelse af muligheden for skønsmæssige ansættelser ved transfer pricing-forhøjelser og ændring af opbevaringsperiode for grundlaget for indberetning af finansielle konti m.v.).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Samling: 2019-20
Status: Bortfaldet
Lovforslaget skal sikre, at den danske selskabsskattelovgivning på en række områder lever op til de internationale forpligtigelser, der bl.a. fremgår af EU’s skatteundgåelsesdirektiv, OECD’s regler og EU-Domstolens praksis.

Med lovforslaget foreslås det, at

- ændre CFC-reglerne

- justere reglerne om fast driftssted

- indsætte bestemmelser om, at danske selskaber har adgang til at foretage fradrag for endelige underskud i udenlandske datterselskaber, faste driftssteder og vedrørende fast ejendom

- tydeliggøre skønsadgangen ved transfer pricing-forhøjelser og at transfer pricing-dokumentationen skal indgives senest 60 dage efter fristen for oplysningsskemaet.

Bemærk: Lovforslaget er udskudt: Som følge af covid-19-situationen har regeringen foretaget en prioritering af lovforslag, som regeringen ønsker behandlet af Folketinget resten af folketingsåret 2019-20. Dette lovforslag er udskudt og forventes ikke færdigbehandlet i indeværende folketingsår.

Partiernes ordførere
Troels Ravn (S), Marie Bjerre (V), Dennis Flydtkjær (DF), Kathrine Olldag (RV), Carl Valentin (SF), Rune Lund (EL), Rasmus Jarlov (KF), Susanne Zimmer (ALT), Lars Boje Mathiesen (NB) og Ole Birk Olesen (LA)