Luk

Luk
Luk

Luk

L 59 Forslag til lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v., lov om institutioner for erhvervsrettet uddannelse, lov om private institutioner for gymnasiale uddannelser, lov om de gymnasiale uddannelser, lov om erhvervsuddannelser og lov om kommunal indsats for unge under 25 år.

(Ny udbudsmulighed på gymnasier, nyt henvisningstaxameter, afskaffelse af muligheden for at udskifte oldtidskundskab med andre fag på uddannelsen til almen studentereksamen på private gymnasier, optag på adgangskurser og grundforløb plus og sammensætning af Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser).

Af: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S)
Samling: 2019-20
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at gennemføre de initiativer vedrørende den politiske aftale af 26. april 2019 indgået af Socialdemokratiet, den daværende regering (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om øget udbud af erhvervsrettede uddannelser i hele Danmark og henvisningstaxameter, som forudsætter lovændring.

Lovforslaget har herudover til formål at justere de almindelige bestemmelser om optag til erhvervsuddannelserne og at tydeliggøre, at et fag på et adgangskursus til erhvervsuddannelserne som udgangspunkt ikke kan påbegyndes mere end én gang.

Desuden har lovforslaget til formål at ændre indstillingsretten til Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 106 (S, V, DF, RV, SF, KF, ALT, NB og LA), imod stemte 8 (EL), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Jens Joel (S), Ellen Trane Nørby (V), Marie Krarup (DF), Anne Sophie Callesen (RV), Halime Oguz (SF), Jakob Sølvhøj (EL), Katarina Ammitzbøll (KF), Mira Issa Bloch (ALT), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA)