Luk

Luk
Luk

Luk

B 135 Forslag til folketingsbeslutning om ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter.

Af: Finansminister Nicolai Wammen (S)
Samling: 2020-21
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Med folketingsbeslutningen har regeringen Folketingets samtykke til at ratificere Ministerrådets afgørelse om ordningen for EU's egne indtægter.

Den nye ordning for EU's egne indtægter er en del af aftalen om den flerårige finansielle ramme for EU (MFF) i perioden 2021-2027 og er en forudsætning for, at Europa-Kommissionen kan optage lån til den besluttede genopretningsfond på 750 mia. euro, som skal afbøde de negative økonomiske konsekvenser af coronakrisen.

Der justeres desuden i andre dele af EU's egenindtægter, herunder indføres der bl.a. en ny indtægtskilde baseret på mængden af ikkegenanvendt plastemballage i medlemslandene.

Ordningen - og dermed også udbetalinger fra genopretningsfonden - træder i kraft med tilbagevirkende fra 1. januar 2021, når alle medlemslande har ratificeret ordningen.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 79 (S, V, SF, RV, KF, LA, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 17 (DF, EL og NB), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Jens Joel (S), Jan E. Jørgensen (V), Henrik Vinther (RV), Alex Ahrendtsen (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Søren Søndergaard (EL), Egil Hulgaard (KF) og Peter Seier Christensen (NB)