Luk

Luk
Luk

Luk

B 250 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af dagpengereglerne for iværksættere og selvstændigt erhvervsdrivende.

Samling: 2020-21
Status: Beretning afgivet
Forslaget går ud på, at venteperioden på 3 uger ved ophør af selvstændig hovedbeskæftigelse afskaffes. Derudover foreslås det med forslaget, at det gøres valgfrit for selvstændige, om de vil anvende de 2 bedste regnskabsår inden for de seneste 5 år inden ledigheden, når dagpengesatsen skal beregnes.

Beskæftigelsesudvalget afgav beretning over beslutningsforslaget.

I beretningen tilkendegiver et flertal i udvalget (udvalget med undtagelse af NB), at det i forbindelse med evalueringen af dagpengereglerne for selvstændige skal afdækkes, hvordan reglerne i dagpengesystemet i højere grad kan tilpasses, så selvstændigt erhvervsdrivende og iværksættere i dagpengesystemet får så gode og fleksible dagpengeregler som muligt inden for den eksisterende økonomi i dagpengesystemet.
Partiernes ordførere
Henrik Møller (S), Stén Knuth (V), Samira Nawa (RV), Karsten Hønge (SF), Bent Bøgsted (DF), Victoria Velasquez (EL), Mona Juul (KF), Mona Juul (KF) og Lars Boje Mathiesen (NB)