Luk

Luk
Luk

Luk

B 57 Forslag til folketingsbeslutning om bestilling og afhentning af pas ved personligt fremmøde og begrænsning af antallet af udstedelser af pas grundet bortkomst.

Samling: 2020-21
Status: 1. Behandlet/Henvist til udvalg
Forslaget skal sikre at borgere, der ønsker nyt et pas, både skal bestille og afhente passet ved personligt fremmøde hos borgerservice. Ligeledes skal det benyttede billede i passet tages samtidig med bestillingen af passet. Endelig ønsker forslagsstillerne at indføre en begrænsning på antallet af gange, en borger kan få udstedt nyt pas grundet bortkomst, inden for passets gyldighedsperiode på 10 år. Formålet med forslaget er at undgå eventuelt misbrug eller salg af pas på det sorte marked, da der hvert år forsvinder omkring 200 danske pas under forsendelsen. Forslaget er en lettere revideret genfremsættelse af beslutningsforslag nr. B 97, folketingsåret 2019-20, og en lettere revideret og udvidet genfremsættelse af beslutningsforslag nr. B 88, folketingsåret 2017-18.
Partiernes ordførere
Jeppe Bruus (S), Kristian Pihl Lorentzen (V), Peter Skaarup (DF), Peter Skaarup (DF), Naser Khader (KF) og Pernille Vermund (NB)