Luk

Luk
Luk

Luk

L 207 Forslag til lov om fondsmæglerselskaber og investeringsservice og -aktiviteter.

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Lovforslaget etablerer en ny hovedlov for fondsmæglerselskaber og for ydelse og udførelse af investeringsservice og -aktiviteter, og det medfører bl.a. en mere målrettet regulering af fondsmæglerselskaberne på områderne for kapital og solvens, likviditet samt ledelse og styring i relation til risici. Med den nye hovedlov opnås en regulering, der er målrettet og afstemt fondsmæglerselskabernes forskellige forretningsmodeller og risikoprofiler, samtidig med at der fastholdes en høj investorbeskyttelse og tillid til den finansielle sektor og finansielle stabilitet. Der vil desuden blive skabt øget klarhed og overblik over reguleringen for fondsmæglerselskaber og for ydelse og udførelse af investeringsservice og -aktiviteter.

Forslaget implementerer Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2019/2034 af 27. november 2019 om tilsyn med investeringsselskaber, der skal ses i sammenhæng med den nye forordning, Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2019/2033 af 27. november 2019 om tilsynsmæssige krav til investeringsselskaber.

Loven skal træde i kraft den 26. juni 2021.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 97 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, ALT, Inger Støjberg (UFG) og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Orla Hav (S), Torsten Schack Pedersen (V), Katrine Robsøe (RV), Theresa Berg Andersen (SF), Hans Kristian Skibby (DF), Mona Juul (KF), Victoria Velasquez (EL) og Lars Boje Mathiesen (NB)