Luk

Luk
Luk

Luk

L 228 Forslag til lov om ændring af udlændingeloven, lov om dansk indfødsret, integrationsloven og hjemrejseloven.

(Indførelse af almindelig klageadgang på visumområdet, karensperiode i visse visumsager, tilvejebringelse af hjemmel til at udstede langtidsvisum til diplomater m.v., forskellige justeringer af reglerne for beskæftigelse, privat indkvartering og indkvartering i egen finansieret bolig for asylansøgere, tydeliggørelse af hjemmelen for iværksættelse af separat indkvartering af gifte eller samlevende mindreårige udlændinge, fuldbyrdelse af afgørelser om anbringelse af uledsagede mindreårige og genindførelse af erklæringsadgang for tidligere danske statsborgere m.v.).

Af: Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget ønskes der indført en række ændringer af udlændingelovens regler på visum- og asylområderne, som bl.a. skal forenkle sagsbehandlingen, gribe ind over for muligt misbrug af reglerne og skabe større klarhed om reglerne. Formålet er endvidere at gennemføre en ændring af lov om dansk indfødsret, så der frem til den 1. juli 2026 genindføres en erklæringsadgang for tidligere danske statsborgere samt en berigtigelse af integrationslovens § 22 om danskbonus.

Det foreslås, at ændringen af integrationsloven træder i kraft ved bekendtgørelse i Lovtidende, mens ændringerne af udlændingeloven og indfødsretsloven foreslås at træde i kraft den 1. juli 2021.
Partiernes ordførere
Rasmus Stoklund (S), Morten Dahlin (V), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Marie Krarup (DF), Kristian Hegaard (RV), Marcus Knuth (KF), Rosa Lund (EL) og Mette Thiesen (NB)