Luk

Luk
Luk

Luk

L 58 Forslag til lov om ændring af økologiloven.

(Justering af regler vedrørende økologiforordningen, sanktionsskærpelse, indhentning af oplysninger fra andre myndigheder med henblik på udarbejdelse af bedre risikovurdering m.v.).

Af: Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Forslaget går ud på at ændre visse bestemmelser i økologiloven for at sikre, at den er i overensstemmelse med økologiforordningen.

Derudover foreslås en væsentlig skærpelse af bødeniveauet for overtrædelse af visse bestemmelser om økologisk produktion for at sikre, at sanktionerne er effektive, står i et rimeligt forhold til overtrædelserne og har en afskrækkende virkning.

Desuden gøres det muligt at indhente og samkøre oplysninger fra andre myndigheder til brug for planlægning og gennemførelse af en mere risikobaseret kontrol end i dag. Herudover ændres bestemmelsen om Det Økologiske Fødevareråd til en generel hjemmel for ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling til at nedsætte rådgivende udvalg, der skal følge udviklingen i økologisektoren og rådgive ministeren.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, ALT, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 1 (LA), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Anders Kronborg (S), Erling Bonnesen (V), Lise Bech (DF), Halime Oguz (SF), Per Larsen (KF) og Søren Egge Rasmussen (EL)