Luk

Luk
Luk

Luk

L 70 Forslag til lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi.

(Revision af kirkernes og præsteembedernes kapitaler).

Af: Kirkeminister Joy Mogensen ()
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Formålet med lovforslaget er at tilvejebringe en eksplicit lovhjemmel for Rigsrevisionens fortsatte revision af kirkernes og præsteembedernes kapitaler (stiftsmidlerne). Da Rigsrevisionens forpligtelse til at udføre revision af stiftsmidlerne ikke eksplicit fremgår af loven, foreslås det at ændre lov om folkekirkens økonomi og på den måde skabe en klar lovhjemmel til, at den årlige revision af stiftsmidlerne også fremadrettet udføres af Rigsrevisionen.

Herudover foreslås en sproglig præcisering af bemyndigelsesbestemmelsen i § 23 a, stk. 5, i lov om folkekirkens økonomi om kirkeministerens bemyndigelse til bl.a. at fastsætte regler om stiftsrådenes aflæggelse af regnskab m.v.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 95 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB, LA og Susanne Zimmer (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Julie Skovsby (S), Carsten Kissmeyer (V), Marianne Jelved (RV), Mette Hjermind Dencker (DF), Charlotte Broman Mølbæk (SF), Birgitte Bergman (KF), Christian Juhl (EL), Mette Thiesen (NB) og Henrik Dahl (LA)