Luk

Luk
Luk

Luk

L 88 Forslag til lov om ændring af lov om beskatning af medlemmer af kontoførende investeringsforeninger og selskabsskatteloven.

(Udbyttebeskatning af visse udbetalinger fra kontoførende investeringsforeninger, som medfører ændringer i modtagernes ejerandele, beskatning ved et selskabs skift af status til investeringsselskab og skattepligt for investeringsselskaber af visse renter og kursgevinster).

Af: Skatteminister Morten Bødskov (S)
Samling: 2020-21
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at justere en række beskatningsregler med henblik på at sikre mod utilsigtet udnyttelse af skattelovgivningen.

Det foreslås at indføre udbyttebeskatning af udbetalinger, som et moderselskab med hjemsted i udlandet modtager fra en dansk kontoførende investeringsforening, når udbetalingen reelt er udtryk for en udlodning af skattepligtigt udbytte fra selskabets underliggende danske datterselskab.

Desuden indføres der udbyttebeskatning af investorer, der er hjemmehørende i en stat, som ikke er medlem af EU/EØS, og som Danmark ikke har en dobbeltbeskatningsoverenskomst med, hvor det danske holdingselskab med underliggende danske datterselskaber, som de er aktionærer i, skifter status til et investeringsselskab.

Endelig foreslås det at indføre skattepligt for danske investeringsselskaber af visse rentebetalinger og oppebårne kursgevinster. Skattepligten vil omfatte den situation, hvor et udenlandsk selskab har foretaget udlån til et dansk datterselskab via et dansk investeringsselskab.

Loven skal træde i kraft den 1. april 2021 og have virkning fra fremsættelsestidspunktet, fordi forslaget indeholder en beskrivelse af omgåelsesmulighederne og der dermed er risiko for spekulation.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, NB, LA, Susanne Zimmer (UFG) og Uffe Elbæk (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Malte Larsen (S), Kim Valentin (V), Kathrine Olldag (RV), Dennis Flydtkjær (DF), Carl Valentin (SF), Rasmus Jarlov (KF), Rune Lund (EL), Lars Boje Mathiesen (NB) og Ole Birk Olesen (LA)