Luk

Luk
Luk

Luk

B 160 Forslag til folketingsbeslutning om en strategi og plan for udbygning af solceller frem mod 2030.

Samling: 2021-22
Status: 2. behandlet/Vedtaget
Med folketingsbeslutningen pålægges regeringen inden årets udgang at udarbejde en strategi og en ambitiøs plan for udbygningen af solceller i Danmark frem mod 2030.

Strategien for udbygning af solceller indebærer, at der ikke udelukkende tages hensyn til jordejerens interesser, men at der arbejdes på tværs af ministeriernes og myndighedernes silotænkning, og at der tages hånd om både landskabelige hensyn, biodiversitet, grundvandshensyn og behovet for kvælstof- og fosforreduktioner i vandmiljøet.

Tidsplanen for udbygning af solceller skal omfatte, hvordan og hvornår regeringen vil fjerne de byrder, der forhindrer kommuner i at opsætte solceller. Tidsplanen skal desuden omfatte planlægning af investeringer i det danske transmissionsnet, og hvordan man kan nedsætte sagsbehandlingstiden for opsætning af solceller.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 56 (S, SF, RV, EL, LA og FG), imod stemte 11 (KF, NB og Orla Østerby (UFG)), hverken for eller imod stemte 28 (V, DF, Bent Bøgsted (UFG), Hans Kristian Skibby (UFG), Karina Adsbøl (UFG) og Naser Khader (UFG)).
Partiernes ordførere
Anne Paulin (S), Carsten Kissmeyer (V), Signe Munk (SF), Søren Egge Rasmussen (EL), Katarina Ammitzbøll (KF), Søren Egge Rasmussen (EL) og René Christensen (DF)