Luk

Luk
Luk

Luk

L 114 A Forslag til lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse.

(Mulighed for kommunal beslutning om, at dieseldrevne personbiler skal være omfattet af eksisterende miljøzoner).

Af: Miljøminister Lea Wermelin (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Med lovforslaget gives kommunalbestyrelserne i København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg mulighed for at beslutte, at der i deres eksisterende miljøzoner skal være forbud mod at køre i dieseldrevne personbiler uden partikelfilter. Der forslås en mulighed for dispensation i særlige tilfælde og en ordning med få tidsbegrænsede undtagelser, der tilgodeser de tilfælde, hvor man ikke kan få et partikelfilter, og hvor der samtidig er særlige forhold gældende for køretøjsejerne.

Forslaget udmønter aftalen ”Miljøinitiativer i grønne byer og en hovedstad i udvikling” af den 14. september 2021 mellem regeringen (Socialdemokratiet), Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Enhedslisten om at give kommunalbestyrelserne i de nuværende miljøzonekommuner mulighed for at beslutte at skærpe de nuværende miljøzoner til at omfatte dieseldrevne personbiler.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 95 (S, V, SF, RV, EL, KF, DF, LA, FG, Bent Bøgsted (UFG), Karina Adsbøl (UFG) og Marie Krarup (UFG)), imod stemte 2 (NB), hverken for eller imod stemte 0.