Luk

Luk
Luk

Luk

L 117 B Forslag til lov om ændring af selskabsloven, søloven, lov om tjenester i informationssamfundet, herunder visse aspekter af elektronisk handel, og forskellige andre love.

(Styrket grænseoverskridende håndhævelse over for tjenesteudbydere etableret i øvrige EU-lande m.v.).

Af: Erhvervsminister Simon Kollerup (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Lovforslaget handler om at fremme udenlandske aktionærers mulighed for at stemme på generalforsamlinger i danske børsnoterede selskaber og dermed fremme det aktive ejerskab. Man ønsker tillige at afskaffer kravet om indsendelse af en gensidighedserklæring ved etablering af filialer af kapitalselskaber, der er hjemmehørende uden for et EU- eller EØS-land, og som ønsker at drive virksomhed gennem en filial i Danmark.

Ændringen af CVR-loven skal sikre, at oplysninger om bestyrelser i menighedsråd m.v. ikke skal indberettes flere gange, men kan overføres digitalt. Samtidig får Kirkeministeriet adgang til at overføre og vedligeholde oplysninger i CVR for juridiske personer under ministeriets ressort.

Desuden ændres sølovens regler om skibsregistrering, så digitale anmeldelser og anmeldelser på papir håndteres nogenlunde ens, når skibsregisteret er digitalt.

Endelig ændres e-handelslovens § 4, så en tjenesteyder i et andet land inden for EU/EØS kan levere en informationssamfundstjeneste rettet mod Danmark. Forbrugerombudsmandens håndhævelsesbeføjelser over for tjenesteudbydere af informationstjenester i øvrige EU-lande styrkes dermed.

Loven træder i kraft den 1. juli 2022.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 101 (S, V, SF, RV, EL, KF, DF, NB, LA, FG, Lise Bech (UFG), Liselott Blixt (UFG) og Marie Krarup (UFG)), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.