Luk

Luk
Luk

Luk

L 50 Forslag til lov om ændring af lov om trossamfund uden for folkekirken.

(Udskydelse af revisionsbestemmelse).

Af: Kirkeminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)
Samling: 2021-22
Status: Stadfæstet
Lovforslaget indeholder en ændring af lov om trossamfund uden for folkekirken, sådan at revisionen af loven udskydes til 2022-23. Trossamfundsloven indeholder en revisionsbestemmelse om, at kirkeministeren i Folketingsåret 2021-22 fremsætter forslag om revision af loven med henblik på at sikre, at der efter nogle år tages stilling til, om loven virker efter hensigten. På grund af covid-19-situationen i Danmark i 2020-21 er der imidlertid endnu ikke etableret et erfaringsgrundlag i det omfang, som var forudset ved lovens fastlæggelse.

I forbindelse med revisionen ønsker Kirkeministeriet desuden en inddragende proces, herunder ved møder med trossamfund m.fl., hvilket covid-19-situationen også har vanskeliggjort.

Forslaget blev vedtaget. For stemte 96 (S, V, DF, SF, RV, EL, KF, LA, FG, ALT og SP), imod stemte 2 (NB), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Julie Skovsby (S), Louise Elholm (V), Mette Hjermind Dencker (DF), Marianne Jelved (RV), Birgitte Bergman (KF), Mette Thiesen (NB) og Jens Rohde (KD)