Luk

Luk
Luk

Luk

L 85 Forslag til lov om ændring af sundhedsloven, lov om elektroniske cigaretter m.v. og lov om tobaksvarer m.v.

(Mellemkommunal refusion for kommunale sundhedsydelser til borgere på sociale botilbud m.v. og tilpasning af gebyrmodellerne for produkter omfattet af lov om elektroniske cigaretter m.v. og lov om tobaksvarer m.v.).

Af: Sundhedsminister Magnus Heunicke (S)
Samling: 2021-22
Status: Delt
Lovforslaget vil give mulighed for mellemkommunal refusion for kommunale sundhedsydelser til borgere på sociale botilbud m.v. Kommunen, hvori botilbuddet ligger, får ret til refusion for udgifter til kommunale sundhedsydelser, som kommunen leverer til borgere, der er visiteret til et specialiseret socialt botilbud af en anden kommune.

Forslaget giver Sikkerhedsstyrelsen hjemmel til ændre gebyrordningerne for produkter, som er omfattet af lov om elektroniske cigaretter og lov om tobaksvarer. Ændringerne medfører bl.a., at forhandlere, producenter og importører af elektroniske cigaretter, genopfyldningsbeholdere osv. vil blive pålagt et årligt gebyr. Sikkerhedsstyrelsen får også adgang til at udstede markedsføringsforbud over for tobakssurrogater, som ikke overholder gældende lovgivning. Det fremgår af lovforslagets bemærkninger, at tilpasningen af gebyrordningerne skal ses i sammenhæng med en omlægning af kontrollen med bl.a. større fokus på illegale produkter.

Lovforslaget blev ved 2. behandling opdelt i 2 lovforslag: L 85 A og L 85 B.

Partiernes ordførere
Rasmus Horn Langhoff (S), Jane Heitmann (V), Ina Strøjer-Schmidt (SF), Marie Krarup (DF), Stinus Lindgreen (RV) og Niels Flemming Hansen (KF)