Luk

Luk
Luk

Luk

B 77 Forslag til folketingsbeslutning om demokratisering af støtten til ngo’er og større gennemsigtighed i finanslovsbevillinger.

Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: 2. behandlet/Forkastet
Med forslaget forslås det, at hvert parti i Folketinget kan fordele en andel af finanslovens bevillinger til ngo’er (velgørenhedsorganisationer, interesseorganisationer, kirkelige organisationer, nødhjælpsorganisationer og andre lignende ikke offentligt styrede organisationer) svarende til den andel af mandater, partiet besidder i Folketinget.

Desuden foreslås det, at der forhandles om et loft over bevillinger til ngo’er, og at der i forbindelse med finansloven offentliggøres en samlet liste over bevillinger til ngo’er. Formålet med forslaget er at demokratisere og sikre mådehold i uddelingen af statslig støtte til ngo’er.
Forslaget blev forkastet. For stemte 5 (DF og NB), imod stemte 103 (S, V, M, SF, DD, LA, KF, EL, RV og ALT), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Benny Engelbrecht (S), Torsten Schack Pedersen (V), Henrik Frandsen (M), Sigurd Agersnap (SF), Steffen Larsen (LA), Dennis Flydtkjær (DD), Rasmus Jarlov (KF), Mikkel Bjørn (DF), Samira Nawa (RV), Mikkel Bjørn (DF) og Noah Sturis (ALT)