Luk

Luk
Luk

Luk

L 26 Forslag til lov om ændring af lov om institutioner for almengymnasiale uddannelser og almen voksenuddannelse m.v. og lov om private institutioner for gymnasiale uddannelser.

(Afstandszoner i skoleåret 2023/24 og afskaffelse af tilskudsloft for elever på private gymnasier).

Af: Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye (S)
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Det forslås som følge af regeringsgrundlaget "Ansvar for Danmark", at der foretages en justering af den ved lov nr. 880 af 21. juni 2022 etablerede elevfordelingsmodel, så alle ansøgere til de gymnasiale ungdomsuddannelser til skoleåret 2023/2024 fordeles efter fordelingskriterierne for afstandszoner, dvs. at prioriteter og transporttid anvendes som fordelingskriterier i hele landet. Konkret foreslås det at ske ved at gøre alle zoner til afstandszoner. Ved at gøre alle zoner til afstandszoner afskaffes kriteriet vedrørende forældrenes indkomst , som blev indført ved lov nr. 880 af 21. juni 2022.

Der vil være tale om en midlertidig ordning, som med lovforslaget kun vil gælde for fordeling af ansøgere til skoleåret 2023/2024.

Det foreslås, at loven træder i kraft den 15. februar 2023. Lovforslaget indeholder en solnedgangsklausul, da forslaget har midlertidig karakter. Solnedgangen er sat til den 1. januar 2024.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 90 (S, V, M, DD, LA, KF, RV, DF og SP), imod stemte 17 (SF, EL og ALT), hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Frederik Vad (S), Anni Matthiesen (V), Rasmus Lund-Nielsen (M), Astrid Carøe (SF), Karina Adsbøl (DD), Helena Artmann Andresen (LA), Lise Bertelsen (KF), Lotte Rod (RV), Lars Boje Mathiesen (NB) og Mette Thiesen (UFG)