Luk

Luk
Luk

Luk

L 77 Forslag til lov om ændring af lov om aktiviteter i det ydre rum.

(Midlertidig begrænsning af ikkestatslige større raketopsendelser og ikkestatslige opsendelser af rumgenstande).

Af: Uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund ()
Samling: 2022-23 (2. samling)
Status: Tilbagetaget
Forslaget går bl.a. ud på at udvide anvendelsesområdet for lov om aktiviteter i det ydre rum til også at omfatte visse raketaktiviteter, som finder sted i højder under det ydre rum. Det foreslås også, at ikkestatslige større raketopsendelser og ikkestatslige opsendelser af rumgenstande ikke skal være tilladt i den danske stat samt uden for et myndighedsområde, når opsendelsen foretages på dansk fartøj eller indretning eller af danske operatører.

Forslaget er fremsat som led i opfølgningen på en rapport fra den tværministerielle arbejdsgruppe om regulering og myndighedsorganisering af civile raketaktiviteter fra april 2019. Lovforslaget bygger på det tidligere fremsatte lovforslag L 125 (folketingsåret 2019-20) om ændring af lov om aktiviteter i det ydre rum, der blev fremsat den 26. februar 2020, som dog ikke blev fremmet efter fremsættelsen grundet covid-19-situationen i foråret 2020.

Loven foreslås at træde i kraft den 1. juli 2023.
Partiernes ordførere
Rasmus Stoklund (S), Peter Juel-Jensen (V), Karin Liltorp (M), Sofie Lippert (SF), Marlene Harpsøe (DD), Sandra Elisabeth Skalvig (LA), Lise Bertelsen (KF), Mai Villadsen (EL), Katrine Robsøe (RV), Theresa Scavenius (ALT), Alex Ahrendtsen (DF) og Peter Seier Christensen (NB)