Luk

Luk
Luk

Luk

L 13 Forslag til lov om ændring af retsplejelov for Grønland.

(National Enhed for Særlig Kriminalitets kompetence for Grønland m.v.).

Af: Justitsminister Peter Hummelgaard (S)
Samling: 2023-24
Status: Stadfæstet
Lovforslaget har til formål at sikre, at National Enhed for Særlig Kriminalitet og det operative samarbejde får kompetence til og kan fungere i og for Grønland.

Regeringen ønsker i fællesskab med naalakkersuisut at arbejde for, at de danske ansvarsområder i Grønland følger standarden i Danmark med respekt for de særlige forhold og forskelle, der er mellem Danmark og Grønland.

I den forbindelse har regeringen og naalakkersuisut fundet behov for ændringer af retsplejelov for Grønland, således at National Enhed for Særlig Kriminalitet og det operative samarbejde kan fungere i Grønland.
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (S, V, SF, M, DD, LA, KF, EL, RV, DF, ALT, NB og UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.
Partiernes ordførere
Camilla Fabricius (S), Preben Bang Henriksen (V), Karsten Hønge (SF), Nanna W. Gotfredsen (M), Kenneth Fredslund Petersen (DD), Carsten Bach (LA), Trine Pertou Mach (EL), Rasmus Jarlov (KF), Alex Ahrendtsen (DF), Christian Friis Bach (RV), Helene Liliendahl Brydensholt (ALT), Kim Edberg Andersen (NB), Aki-Matilda Høegh-Dam (SIU) og Aaja Chemnitz (IA)