Luk

Luk
Luk

Luk

F 4 Agter justitsministeren at tage skridt til at gøre det offentliges indsats imod trafikulykkerne væsentligt mere effektiv, og vil ministeren i denne sammenhæng overveje at nedsætte en hurtigt arbejdende kommission med den opgave dels at klarlægge trafiksikkerhedens problemer, dels at fremkomme med forslag til en beslutsom og systematisk indsats mod det voksende antal trafikulykker?

Til: Justitsminister K. Axel Nielsen (S)
Samling: 1965-66
Status: Foretaget
Efter at Per Møller (V) som ordfører for forespørgerne havde begrundet forespørgslen, gav justitsministeren en udførlig redegørelse for det arbejde, der gøres i kampen mod trafikulykkerne. En yderligere effektivisering var mulig, men den afhang først og fremmest af de penge, der blev bevilget til veje, politi, propaganda og undervisning. Hvis folketinget ønskede det, havde ministeren ikke noget at indvende imod, at der blev nedsat en kommission om sagen. Og han tilføjede:

„Om denne kommission også skal have politisk repræsentation, vil jeg gerne overveje. Jeg har ikke taget endelig stilling hertil, men det er vel i og for sig rimeligt, at de politiske partier bliver repræsenteret. Spørgsmålet er, om ikke det må forudses, at en sådan politisk repræsentation måske vil forsinke arbejdet, som måske vil gå nok så hurtigt, hvis vi overlader det til dem med den ganske specielle indsigt. Jeg erkender, at de er også repræsenteret herinde, men lad dem med den specielle indsigt i første omgang se på problemerne. Men jeg er parat til at overveje også spørgsmålet om politisk repræsentation i kommissionen."

Foruden de nævnte havde følgende ordet: Boye Hansen (S), Marie Antoinette von Lowzow (KF), Else-Merete Ross (RV), Arne Larsen (SF), Iver Poulsen (Uafh), Diderichsen (LC), Skræppenborg-Nielsen (SF), Mads Eg Damgaard (KF), Horn (S) og Baunsgaard (RV).

Under forhandlingen fremkom der et stort antal forslag om, hvad der kunne gøres for at fremme trafiksikkerheden. Efter at have fremsat nogle replicerende bemærkninger herom gav justitsministeren tilsagn om, at en kommission som den foreslåede ville blive nedsat.
Partiernes ordførere
Per Møller (V)