Luk

Luk
Luk

Luk

L 118 Lov om ændring i lov om ungdomsskoler og aftenskoler m. v.

Af: Undervisningsminister K. B. Andersen (S)
Samling: 1965-66
Status: Stadfæstet
Lov nr. 234 af 08-06-1966
Ved den i det foregående omtalte lov om ændringer i lov om folkeskolen ophæves bestemmelsen i folkeskolelovens § 17, stk. 8, om ydelse af et særligt tilskud til kommunernes undervisning i 8. hovedskoleklasse, 9. og 10. klasse fra den 1. april 1967 at regne. En tilsvarende ophævelse er sket ved den i det foregående omtalte lov om ændring i lov om statstilskud til Københavns kommunale skolevæsen. Lovforslagene fremsattes og behandledes sammen i folketinget.

Ved nærværende lov ophæves bestemmelsen om det særlige tilskud i ungdoms- og aftenskolelovens § 30 ligeledes fra den 1. april 1967 (oprindeligt foreslået: 1. august 1966) at regne. Ved en ændret affattelse af paragraffen opretholdes det særlige tilskud dog for folkeskolen på Færøerne, hvor det er fundet hensigtsmæssigt endnu i nogle år at tilskynde kommunerne til oprettelse af de pågældende klasser, og for de private realskoler under hensyn til de igangværende overvejelser om tilskudsordningen for samtlige private skolerformer.

Lovforslaget vedtoges ved 3. behandling enstemmigt. Der henvises i øvrigt til omtalen af den nævnte ændring i folkeskoleloven.
Partiernes ordførere
Wilhelm Dupont (S), Holger Hansen (V), Ellen Strange Petersen (KF), Erik Sigsgaard (SF), K. Helveg Petersen (RV) og Ejnar Bækgaard (U)