Luk

Luk
Luk

Luk

L 81 Normeringslov for finansåret 1968-69.

Af: Minister for statens lønnings- og pensionsvæsen Aage Hastrup (KF)
Samling: 1967-68 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. B 17 af 08-05-1968
Som i det foregående år indeholder normeringsloven ingen bestemmelser om regulering af antallet af tjenestemandsstillinger og om oprykning eller nedrykning af bestående stillinger, hvilke bestemmelser normalt er optaget i lovens § 1. Tildeling for enkelte tjenestemænd af pensions- og lønningsanciennitet og andre bestemmelser vedrørende enkelte tjenestemænd, der i tidligere normeringslove er optaget under § 2 og § 3, er derfor optaget som § 1 og § 2.

Ved fremsættelsen af lovforslaget oplyste lønnings- og pensionsministeren, at grunden hertil var, at tjenestemandskommissionen af 1965 forudsattes at afslutte sit arbejde, således at der i folketinget kunne fremsættes forslag bl. a. om ny normering og klassificering af tjenestemandsstillingerne. Det var hensigten, at kommissionens forslag tillige skulle indbefatte de forslag om oprettelse af nye stillinger og om ændret placering af bestående stillinger, som normalt skulle være optaget i normeringslovens § 1 for hvert af finansårene 1967-68 og 1968-69.

Ligesom de tidligere år havde samtlige fra de forskellige ministerier indkomne forslag været forelagt lønningsrådet, og det udarbejdede forslag var i overensstemmelse med rådets udtalelse over for ministeren.

Ved 1. behandlingen blev der givet tilslutning fra alle sider. Den socialdemokratiske ordfører Ivar Nørgaard og ordføreren for socialistisk folkeparti benyttede dog anledningen til at spørge, hvordan det gik med tjenestemandskommissionens arbejde, og om regeringen agtede at give den nye tjenestemandslov virkning fra den 1. april 1968. Ministeren svarede hertil, at det måtte komme an på kommissionens forslag, men at der i øvrigt i regeringen absolut var politisk vilje til at fremme denne sag så hurtigt som overhovedet muligt.

Lønningsudvalget, hvortil lovforslaget som sædvanligt blev henvist, indstillede enstemmigt lovforslaget til vedtagelse uændret, idet udvalget oplyste, at ministeren havde orienteret udvalget om tjenestemandskommissionens arbejde samt om planerne for fremsættelse af forslag til ny tjenestemandslovgivning og tidspunktet for dennes ikrafttræden.

Ved 3. behandling vedtoges lovforslaget enstemmigt med 123 stemmer.
Partiernes ordførere
Ivar Nørgaard (S), Adam Møller (KF), Knud Enggaard (V), Svend Haugaard (RV), Sigurd Ømann (SF) og Svend Erik Kjær Rasmussen (VS)