Luk

Luk
Luk

Luk

L 188 Forslag til lov om ændring af færdselsloven.

(Hyrevogne m. v.).

Af: Arne Larsen (SF), Kurt Brauer (SF), Poul Dam (SF) og Sigurd Ømann (SF)
Samling: 1969-70
Status: Bortfaldet
Med visse mindre ændringer var det en genfremsættelse af det af medlemmerne af socialistisk folkeparti i folketingssamlingen 1968-69 fremsatte forslag. (Se Folketingsårbogen 1968-69, s. 609).

I den skriftlige fremsættelsestale siges det, at socialistisk folkeparti fortsat er af den opfattelse, at det er nødvendigt at regulere tilgangen af hyrevogne, at det er nødvendigt at bortluge den såkaldte piratkørsel og at give alle dem, der har hyrevognserhvervet som hovederhverv muligheder for at opnå en anstændig indtægt. Det siges endvidere, at det ligeledes vil være såvel påkrævet som ønskeligt, at der blev ensartethed i alle hyrevognes afmærkning og indretning, ligesom det var påkrævet, at alle hyrevogne blev forsynet med taxameter. Hyrevognserhvervet skulle betjene publikum på bedst mulig måde, men samtidig burde der skabes lige rettigheder og lige pligter for alle, der udøvede hyrevognsnæring.

Forslaget kom til 1. behandling sammen med et af socialdemokraterne stillet lovforslag og med et af justitsministeren stillet forslag. Alle tre forslag blev henvist til samme udvalg, der indstillede det af ministeren fremsatte forslag til vedtagelse med en række af ministeren foreslåede ændringer. Forhandlingerne i tinget samt betænkningens ændringsforslag er refereret under omtalen af det af justitsministeren fremsatte forslag. Se herom side 289. Det nedsatte udvalg afgav ikke betænkning eller beretning over det her omtalte forslag.
Partiernes ordførere
Otto Mørch (S), Adam Møller (KF), Gustav Holmberg (V), Helge von Rosen (RV) og Arne Larsen (SF)