Luk

Luk
Luk

Luk

B 2 Forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af overenskomst af 8. juni 1973 mellem Danmark og Sverige om faste forbindelser over Øresund.

Af: Minister for offentlige arbejder K. Damsgaard ()
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Forslaget er identisk med de i folketingsåret 1973-74 såvel i 1. som i 2. samling behandlede forslag (se herom i Folketingsårbog 1973-74 side 450 og 464).

Under 1. behandling rejste bl. a. Ninn-Hansen (KF) og Poul Boeg (CD) spørgsmålet om muligheden for en folkeafstemning om aftalerne med Sverige.

Justitsminister Nathalie Lind oplyste, at det ikke var muligt at sætte nærværende forslag til folkeafstemning, idet det efter grundlovens § 42 alene er lovforslag, der kan komme til folkeafstemning.

Såfremt ratifikationen af aftalerne med Sverige skal til folkeafstemning, kræves det, at samtykke til ratifikationen gives i lovsform, samt at der dernæst vedtages en særlig lov om, at ratifikationsloven sættes til folkeafstemning.

Forslaget blev behandlet sammen med forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af overenskomst af 8. juni 1973 mellem Danmark og Sverige om lufttmfiktjeneste m. m. i anledning af anlæg af en dansk lufthavn på Saltholm (se nærmest følgende sag) og forslag til lov om opfyldelse af overenskomster om trafikanlæg i Øvesundsreqionen (se A. II. nr. 66).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Kurt M. Ipsen (FP), Gustav Holmberg (V), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), E. Juul-Madsen (KF), Ib Larsen (CD), Niels Vestergaard Eriksen (UFG), Henning Philipsen (SF), Inge Krogh (KrF), Ib Christensen (DR), Villy Fuglsang (DKP) og Birgit Busk (U)