Luk

Luk
Luk

Luk

L 3 Forslag til lov om ændring af lov om realkreditinstitutter.

Af:
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Ved lovforslaget fastsættes den maksimale lånegrænse for opførelse af ejendomme til helårsbeboelse til 80 pct. for alt boligbyggeri. For institutionsbyggeriet foreslås lånegrænsen fastsat til maksimalt 75 pct. uden adgang til forhøjelse mod supplerende garantistillelse.

Herudover indeholder forslaget nærmere bestemmelser om den adgang, de ansatte i realkreditinstitutterne har til gennem repræsentanter i bestyrelserne at øve indflydelse på institutternes virksomhed i overensstemmelse med de bestemmelser, der gælder vedrørende medarbejderrepræsentation i aktieselskaber m. v.

Det fremgår af bemærkningerne til lovforslaget, at ændringerne i reglerne om lånegrænser skal ses i konsekvens af det samtidig med dette forslag fremsatte forslag til lov om boligbyggeri.

Forslagets bestemmelser om medarbejderrepræsentation er en opfyldelse af den forudsætning, som fremgik af boligudvalgets betænkning af 27. april 1973 om ændring af realkreditloven (Folketingstidende 1972-73, till. B. sp. 1402). Der henvises endvidere til folketingsårbog 1972-73 side 109 ff.

Lovforslaget blev sat til 1. behandling sammen med forslag til lov om boligbyggeri. (Se herom A. II. nr. 20).

Boligudvalget afgav ikke betænkning over forslaget, inden nyvalg til folketinget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Svend Jakobsen (S), Kirsten Jacobsen (FP), Knud Enggaard (V), Ingomar Petersen (RV), Per Bendix (KF), Svend Tønnesen (CD), Henning Philipsen (SF) og Kaj Hansen (DKP)