Luk

Luk
Luk

Luk

L 30 Forslag til lov om opfyldelse af overenskomster om trafikanlæg trafikanlæg i Øresundsregionen.

Af: Minister for offentlige arbejder K. Damsgaard ()
Samling: 1974-75 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til udvalget om offentlige arbejder.

Lovforslaget er af formel karakter, idet det ikke indeholder andet end, hvad der allerede er fastsat i de med Sverige trufne overenskomster. Imidlertid har visse af overenskomstbestemmelserne et sådant indhold, at de bør omformes til lovbestemmelser, da regeringen må have formel lovhjemmel som grundlag for visse af de dispositioner, som den må træffe for at opfylde overenskomsterne.

Lovforslaget blev behandlet sammen med forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af overenskomst af 8. juni 1973 mellem Danmark og Sverige om faste forbindelser over Øresund (se herom B. II. nr. 2) samt forslag til folketingsbeslutning om Danmarks ratifikation af overenskomst af 8. juni 1973 mellem Danmark og Sverige om lufttrafiktjeneste m. m. i anledning af anlæg af en dansk lufthavn på Saltholm (se B. II. nr. 3).

Udvalget om offentlige arbejder afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Jens Kampmann (S), Kurt M. Ipsen (FP), Gustav Holmberg (V), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Ib Larsen (CD), Henning Philipsen (SF), Inge Krogh (KrF), Ib Christensen (DR), Villy Fuglsang (DKP) og Birgit Busk (U)