Luk

Luk
Luk

Luk

B 43 Forslag til folketingsbeslutning om meddelelse af tilladelse opførelse af et atomkraftværk.

Af: Erik Ninn-Hansen (KF), Poul Schlüter (KF) og Ib Stetter (KF)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til det energipolitiske udvalg.

Forslaget havde følgende ordlyd:

„Folketinget opfordrer regeringen til i indeværende folketingssamling med hjemmel i lov nr. 170 af 16. maj 1962 om nukleare anlæg (atomanlæg) at meddele tilladelse til opførelse af et atomkraftværk."

Af forslagets bemærkninger fremgår:

„Under energidebatten i folketinget den 18. april 1974 var der bred enighed om, at beslutning om opførelse af atomkraftværker her i landet kræver folketingets tilslutning for hvert anlægs vedkommende.

Det af regeringen fremsatte lovforslag til lov om atomanlæg m. v. (omtalt under A.ll. nr. 14), der bygger på dette synspunkt, kan formentlig ikke forventes endeligt vedtaget i indeværende samling.

Desuden begrunder dette lovforslag ikke en stillingtagen til, hvorvidt landets el-forsyning skal baseres på atomkraftværker, men fastlægger alene proceduren for godkendelsen af sådanne værker.

Efter forslagsstillernes opfattelse er det afgørende nødvendigt af hensyn til tilrettelæggelse af landets energiforsyning, at der allerede i indeværende samling meddeles tilladelse til opførelse af et atomkraftværk med hjemmel i den gældende lov."

Forslaget til folketingsbeslutning blev ved 1. behandling behandlet sammen med undervisningsministerens forslag til lov om atomanlæg m. v. Det energipolitiske udvalg afgav ikke betænkning over forslaget inden folketingsårets udløb.
Partiernes ordførere
Erik Holst (S), Ove Guldberg (V), Steffen Kjærulff-Schmidt (FP), Morten Lange (SF), Lone Dybkjær (RV), Erik Ninn-Hansen (KF), Bent Honoré (KrF), Poul H. Møller (KrF), Ib Nørlund (DKP), Jes Schmidt (CD) og Erik Sigsgaard (VS)