Luk

Luk
Luk

Luk

L 136 Forslag til lov om ændring af lov om landbrugsejendomme.

(Ophævelse af bopælspligt m.v.).

Af: Ove Jensen (FP), Helge Dohrmann (FP) og Børge Halvgaard (FP)
Samling: 1974-75 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Ved lovforslaget foresloges i hovedsagen en, ændret affattelse af lovens § 9 (om adgangen til samdrift og forpagtning) og § 16 (om adgangen til at erhverve adkomst på en landbrugsejendom eller på en anpart i en sådan).

De foreslåede ændringer havde det sigte, at den i juni 1973 gennemførte bopælspligt skulle fjernes tillige med kravet om, at erhververen ved overtagelse af en landbrugsejendom skal tage jordbrug som hovederhverv.

Et lovforslag med samme sigte blev i folketingsåret 1973-74, 2. samling, fremsat af fremskridtspartiot (se Folketingsårbog 1973-74, side 427).

Lovforslaget blev ved 1. behandling afvist af landbrugsministeren, ligesom det heller ikke fandt støtte fra ordførerne for socialdemokratiet, det radikale venstre, socialistisk folkeparti, kristeligt folkeparti eller Danmarks kommunistiske parti. Ordføreren for venstre kunne heller ikke tiltræde forslaget i den foreliggende form, men han viile dog i udvalget være med til at se på, om man kunne finde frem til bedre regler. Derimod erklærede ordføreren for det konservative fOlKeparti sin sympati for forslaget og var villig til at se på dette, da det pegede i den retning, ban kunne tænke sig.

Landbrugs- og fiskeriudvalget, hvortil lovforslaget henvistes. afgav ikke betænkning herover inden folketingsårets afslutning.
Partiernes ordførere
Søren Jensen (S), H. Buchart Petersen (S), Søren Jensen (V), Børge Halvgaard (FP), Svend Haugaard (RV), Morten Lange (SF), Johannes Burgdorf (KF) og Arne Bjerregaard (KrF)