Luk

Luk
Luk

Luk

L 114 Forslag til lov om deklarering af typehuse.

Af: Boligminister Helge Nielsen (S)
Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Lovforslaget, der har til formål at betrygge forholdene for erhververe af typehuse ved bestemmelser om typehusdeklarationer og om tilbuds-, aftale- og forsikringsvilkår i forbindelse hermed, indeholder:

a) deklarationer for typehuse, som sikrer køberne klare og tilstrækkelige oplysninger til bedømmelse og sammenligning af typehuse og disses pris og byggetid,

b) offentlig indsigt med opførelses- og leveringsbetingelser for deklarede typehuse,

c) bestemmelser, der giver erhververne af deklarerede typehuse et forbedret grundlag for hos producenterne at få afhjulpet mangler ved husene i forhold til deklarationerne,

d) en forsikringsordning, der sikrer, at der altid er de fornødne midler til stede til udbedring af mangler som anført under c).

Den foreslåede ordning, der er obligatorisk, tager udgangspunkt i et af forbrugerkommissionen udarbejdet forslag.

Lovforslaget, der ved 1. behandling i overvejende grad fik en negativ modtagelse, nåede ikke at blive færdigbehandlet i boligudvalget, forinden nyvalg til folketinget blev udskrevet.
Partiernes ordførere
Dorte Bennedsen (S), Svend Erik Hovmand (V), Hans Bach (FP), Ingomar Petersen (RV), Arne Bjerregaard (KrF), Hagen Hagensen (KF), Poul Schlüter (KF), Kaj Hansen (DKP), Lars Abel (CD) og Preben Wilhjelm (VS)