Luk

Luk
Luk

Luk

L 161 Forslag til lov om ændring af ophavsretsloven.

Af: Minister for kulturelle anliggender Niels Matthiasen (S)
Samling: 1976-77 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Ved lovforslaget tilsigtedes en ændring af den gældende lovs § 17, således at skolers og andre undervisningsinstitutioners ret til at foretage indspilninger til undervisningsbrug udvides til også at omfatte billedoptagelser, hvorved bestemmelsen kommer til at omfatte såvel radio- som fjernsynsoptagelser. For så vidt angår optagelser af andre udsendelser end undervisningsudsendelser skal ophavsmændene have ret til vederlag. Kan der ikke opnås enighed om dette vederlags størrelse kan spørgsmålet indbringes til endelig administrativ afgørelse i det i lovens § 54 omhandlede nævn (tvangslicensnævnet).

Samtidig med at anvendelsesområdet for lovens § 17 foreslås udvidet gennem adgangen til at foretage billedoptagelser, foreslås bestemmelsens rækkevidde i en anden henseende begrænset, idet § 17 efter forslaget alene kommer til at vedrøre optagelser af radio- og fjernsynsudsendelser og ikke som i den gældende lov tillige direkte optagelser.

Ministeren for kulturelle anliggender henviste i sin fremsættelse til, at den foreslåede affattelse af § 17 i det væsentlige svarer til det forslag som er fremsat af de danske sagkyndige i den nordiske ophavsretskomités betænkning fra 1974, der foreligger optrykt i Nordisk Råds nordiske udredningsserie som nr. 21/73.

Lovforslaget blev fremsat sammen med forslag til lov om ændring af fotografiloven. (Se nærmest følgende sag).

På grund af udskrivning af valg til folketinget nåede forslaget ikke at komme til 1. behandling.