Luk

Luk
Luk

Luk

L 13 Lov om ændring af byggelov.

(Energibesparelse ved drift og vedligeholdelse af varme- og ventilationsanlæg).

Af: Boligminister Ove Hove ()
Samling: 1977-78
Status: Stadfæstet
Lov nr. 610 af 14-12-1977
Efter 1. behandling henvist til boligudvalget.

Efter loven kan boligministeren i forbindelse med udsendelse af vejledninger om energiøkonomisk drift og vedligeholdelse af varme- og ventilationsanlæg fastsætte bestemmelser om udførelse af obligatoriske kontrolmålinger af sådanne anlægs driftstilstand, herunder bestemmelser om gebyrer for udførelse af kontrolmålingerne. Bestemmelserne om kontrolmålinger finder anvendelse på såvel nye som på bestående anlæg. (§ 31 A).

Loven fik sin endelige udformning efter vedtagelsen af et af boligministeren i betænkningen stillet ændringsforslag.

Ved ændringsforslaget ændres det oprindelige lovforslag således, at foranstaltninger til modvirkning af unødvendigt energiforbrug ved drift og vedligeholdelse af opvarmnings- og ventilationsanlæg søges opnået ved information og vejledning af ejerne uden anvendelse af byggelovens almindelige sanktionssystem.

Lovforslaget, der oprindelig indgik som en del af den i sidste samling vedtagne lov om ændring af byggeloven (se Folketingsårbog 1976-77, 2. samling, side 177), fik en grundig udvalgsbehandling. Der henvises i den forbindelse til den af boligudvalget afgivne betænkning.

Ved 3. behandling blev lovforslaget vedtaget med 143 stemmer mod 7 (FP delvis).
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Uffe Thorndahl (FP), Svend Erik Hovmand (V), Ib Langsted (CD), Keld Andersen (KF), Ib Bjørn Poulsen (SF), Kaj Hansen (DKP), Niels Mølgaard (DR), Arne Bjerregaard (KrF), Bernhard Baunsgaard (RV) og Preben Wilhjelm (VS)