Luk

Luk
Luk

Luk

B 41 Forslag til folketingsbeslutning om fri adgang til deltidsbeskæftigelse

Samling: 1980-81
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til arbejdsmarkedsudvalget.

I forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til at sikre, at intentionerne om øget deltidsbeskæftigfdse i en række af finansministeren og indenrigsministeren udsendte cirkulæreskrivelser i praksis kommer til at fungere fuldt ud for alle områder under det offentliges administration.

Samtidig opfordredes regeringen til at fremsætte lovforslag, der sikrer, at enhver aftale om deltidsbeskæftigelse mellem arbejdsgiver og arbejdstager på det private arbejdsmarked ikke kan anfægtes eller hindres af kollektive overenskomster eller andre.

Da beslutningsforslaget er en genfremsættelse af et i folketingsåret 1979-80, 2. samling, fremsat forslag, henvises med hensyn til forslagets baggrund m. v. til omtalen af det nævnte forslag i Folketingsårbog 1979-80, side 425 ff.

Ved 1. behandling afsløredes ikke væsentlige ændringer i regeringens og partiernes holdning til beslutningsforslaget i forhold til ved 1. behandlingen af det i folketingsåret 1979-80, 2. samling, fremsatte forslag.

Arbejdsmarkedsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Hans Jørgen Holm (V), Peter Brixtofte (V), John Lawaetz (FP), Grethe Fenger Møller (KF), Lilli Gyldenkilde (SF), Jens Jørgen Bolvig (RV), Arne Melchior (CD), Edith Holm (KrF), Carl Thio Tyroll (VS) og Alfred Hansen (DR)