Luk

Luk
Luk

Luk

B 65 Forslag til folketingsbeslutning om nordisk kabel-TV.

Samling: 1981-82 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til kulturudvalget.

I forslaget til folketingsbeslutning opfordredes regeringen til at ophæve radiospredningslovens bestemmelser om forbud mod kabel-TV på tværs af kommunegrænser og ved lov at sikre kabelforetagender ret til at distribuere programmer beregnet for offentligheden.

Endvidere opfordredes regeringen til at optage forhandling, i første omgang med de nordiske lande, om udveksling (gensidigt køb) af programmer via henholdsvis kabel og satellit, således at hvert land overtager forpligtelserne over for egne rettighedshavere, og således at der ikke foretages nogen afregning landene imellem.

Formålet med beslutningsforslaget var at sikre næsten alle danske husstande mulighed for at modtage svensk og norsk TV via kabel og ifølge de ledsagende bemærkninger »at også lokal-TV skal kunne sendes tværs over kommunegrænser via kabel ligesom norsk og svensk TV«.

I de ledsagende bemærkninger var der endvidere henvist til en østrigsk lov fra 1977, som under visse nærmere angivne forudsætninger tillader overførsel af udenlandske programmer via kabel, og de østrigske erfaringer hermed.

Beslutningsforslaget skal ses i sammenhæng med det samtidig fremsatte forslag til folketingsbeslutning om oprettelse af Danmarks uafhængige Radio (DUR) (se nærmest foregående sag).

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Søren Hansen (S), Flemming Jensen (KF), Bertel Haarder (V), Marianne Bentsen-Pedersen (SF), Mogens Voigt (FP), Arne Melchior (CD) og Bernhard Baunsgaard (RV)