Luk

Luk
Luk

Luk

B 115 Forslag til folketingsbeslutning om iværksættelse af en oplysningskampagne om informationsteknologi

Samling: 1983-84 (2. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til erhvervsudvalget, men efter anmodning (F. sp. 5342) henvist til samme udvalg som forslag til lov om et teknologinævn (se A.II. nr. 29).

Ifølge forslaget til folketingsbeslutning opfordrede folketinget regeringen til at iværksætte en oplysningskampagne om informationsteknologi med det formål at skabe en bred folkelig debat om indførelsen af ny teknologi og dermed give befolkningen bedre mulighed for at tage stilling til de problemer, som indførelse af informationsteknologien vil stille den enkelte og samfundet over for i løbet af de nærmeste år.

Af forslagets bemærkninger fremgår, at oplysningskampagnen bygges op på tilsvarende måde som oplysningskampagnen om energipolitiske spørgsmål.

Ved forslagets 1. behandling blev forslaget afvist af industriministeren og ordførerne fra KF og V, mens ordførerne fra S, RV og VS kunne støtte forslaget.

Udvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Ritt Bjerregaard (S), Jytte Hilden (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Helge Sander (V), Steen Gade (SF), Ingerlise Koefoed (SF), Lone Dybkjær (RV), Steen Tinning (VS) og Inger Stilling Pedersen (KrF)