Luk

Luk
Luk

Luk

B 51 Forslag til folketingsbeslutning om ændring af vurderingsloven m.v. og om afbødning af visse virkninger af den 18. almindelige vurdering.

Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. behandling henvist til skatte- og afgiftsudvalget.

Beslutningsforslaget havde følgende indhold: »Folketinget opfordrer regeringen til at fremsætte lovforslag, der indebærer, at vurderingsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 437 af 14. august 1984 om vurdering af landets faste ejendomme, med virkning fra årsomvurde- ringen af 1. januar 1987 ændres på 2 punkter:

1. Grundværdierne for almennyttige boligselskaber ansættes lavere end til almindelig markedsværdi under hensyntagen til grundenes faktiske uomsættelighed.

2. Grundværdierne for parcelhuse ansættes i almindelighed efter faktisk benyttelse i de tilfælde, hvor byplan eller byplanudkast m.v. giver adgang til en teoretisk udnyttelse, der afgørende adskiller sig fra den aktuelle faktiske anvendelse. Samtidig ændres reglerne om frigørelsesafgift, således at merværdien ved overgang til en mere intensiv anvendelse belægges med frigørelsesafgift.

For at sikre gradvis tilpasning af ejendomsskattebetalingen gennemføres desuden:

3. Statstilskud til nedbringelse af huslejestigningen i almennyttige og private etageejendomme, herunder private Andelsboliger, der er en følge af grundværdistigningerne ved den 18. almindelige vurdering.

4. Statstilskud til nedbringelse af ejendomsskattestigninger for ejerboliger i de tilfælde, hvor grunden er vurderet efter en teoretisk mere intensiv anvendelse end den faktiske.

5. Adgang for kommunerne til for samspilsramte almennyttige byggerier midlertidigt at nedsætte den pålignede ejendomsskat, så stigning i den faktiske ejendomsskattebetaling helt undgås.«

Udvalget afgav den 19/6 87 en beretning over forslaget.
Partiernes ordførere
Mogens Lykketoft (S), Lissa Mathiasen (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Bente Mousten Nielsen Hansen (V), Jørgen Lenger (SF), Aase Olesen (RV), Ove Jensen (FP) og Keld Albrechtsen (VS)