Luk

Luk
Luk

Luk

L 200 Forslag til lov om støtte til visse strukturforanstaltninger inden for fiskeriet m.v.

Af: Fiskeriminister Lars P. Gammelgaard (KF)
Samling: 1986-87 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 222 af 22-04-1987
Efter 1. behandling henvist til landbrugs- og fiskeriudvalget.

Efter 2. behandling direkte overgang til 3. behandling.

Loven giver fiskeriministeren mulighed for at yde støtte til projekter og foranstaltninger, hvis formål er at forbedre og tilpasse strukturerne inden for erhvervsmæssigt fiskeri m.v.

Fiskeriministeren kan for det første yde støtte til fartøjers endelige ophør i dansk erhvervsfiskeri. For det andet kan ministeren yde støtte til modernisering og forbedring af den danske erhvervsfiskerflåde. For det tredje kan der ydes støtte til omstrukturering og fornyelse, bl.a. i forbindelse med køb eller bygning af nye fiskerfartøjer. For det fjerde kan støtte gives til forsøgsfiskeri og videnskabelige undersøgelser samt til, for det femte, opdrætsstøtte, f.eks. i forbindelse med etablering og modernisering af anlæg til dyrkning af fisk, krebs og bløddyr.

Baggrunden for forslaget skal ifølge fiskeriministerens fremsættelsestale til forslaget bl.a. søges i Det Europæiske Økonomiske Fællesskabs forordning nr. 4028/86 om fællesskabsforanstaltninger til forbedring og tilpasning af fiskeri- og akvakulturstrukturerne. Denne strukturforordning indeholder muligheder for at opnå fællesskabsstøtte til omstrukturering og fornyelse af fiskerflåden, modernisering af fiskerflåden, opdræt, forsøgsfiskeri, fællesforetagender, ophør, midlertidig oplægning, fiskerihavnes faciliteter, markedsprospektering og specifikke foranstaltninger.

Lovforslaget vedtaget med 104 stemmer (S, KF, V, RV, CD og KRF) mod 22 (SF, FP og VS).
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Kent Sand Kirk (KF), Svend Heiselberg (V), Kaj Stillinger (SF), Jens Bilgrav-Nielsen (RV), Addi Andersen (CD) og Kristen Poulsgaard (FP)