Luk

Luk
Luk

Luk

B 105 Forslag til folketingsbeslutning om udbygning af Bedriftssundhedstjenesten for arbejdstagere inden for det grønne område.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 106.

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget.

Beslutningsforslaget indeholdt et forslag til regeringen om at udbygge Bedriftssundhedstjenesten, således at også det grønne område, dvs. gartneri, landbrug og skovbrug, blev omfattet af pligten til at oprette Bedriftssundhedstjeneste efter de til enhver tid gældende regler og efter en række retningslinjer, bl.a. følgende:

Formålet skulle være:

- at nedbringe det store antal døds- og arbejdsulykker i det grønne område væsentligt;

- at forebygge arbejdsmiljøskader og

- at fremme sikkerheden og sundheden både fysisk og psykisk for de ansatte inden for det grønne område.

Virksomhederne og sikkerhedsorganisationen skulle som led i løsningen af sikkerheds- og sundhedsopgaverne gennem Bedriftssundhedstjenesten arbejde for at opfylde ovennævnte formål.

Bedriftssundhedstjenestens opgaver skulle desuden tilrettelægges efter en vurdering af det grønne områdes eller den enkelte virksomheds arbejdsmiljømæssige problemer.

Om baggrunden for fremsættelsen af beslutningsforslaget oplystes i bemærkningerne til det bl.a., at:

»Da det grønne område næsten udelukkende består af små arbejdspladser, er der uhyre få steder ansat de 10 personer, der kræves, for at de ansatte kan vælge en sikkerhedsrepræsentant. Dette bør ikke undervurderes, da det betyder, at der finder meget lidt organiseret sikkerhedsarbejde sted inden for det grønne område. Af Arbejdstilsynets ulykkesstatistikker fremgår det, at jo mindre virksomhederne er, jo højere er ulykkesfrekvensen.

Behovet for at forbedre arbejdsmiljøet inden for det grønne område fremgår klart af Arbejdstilsynets ulykkesstatistikker.

Se også B 106.

Arbejdsmarkedsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Pia Christmas-Møller (KF), Tommy Dinesen (SF), Hans Jørgen Holm (V), Kirsten Damgaard Lee (RV), Niels Bollmann (CD), Annette Just (FP), Jørgen Tved (FK) og Knud Glønborg (KrF)