Luk

Luk
Luk

Luk

B 106 Forslag til folketingsbeslutning om adgang for selvstændige erhvervsdrivende inden for det grønne område til at tilslutte sig en Bedriftssundhedstjeneste.

Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med B 105.

Efter 1. beh henvist til Arbejdsmarkedsudvalget.

Beslutningsforslaget indeholdt et pålæg til regeringen om at give selvstændige erhvervsdrivende inden for det grønne område, dvs. gartneri, landbrug og skovbrug, adgang til at tilslutte sig Bedriftssundhedstjenesten for det grønne område efter de til enhver tid gældende regler og efter en række retningslinjer, bl.a. følgende:

Formålet skulle være:

- at nedbringe det store antal døds- og arbejdsulykker i det grønne område væsentligt,

- at forebygge arbejdsmiljøskader og

- at fremme sikkerheden og sundheden både psykisk og fysisk for de selvstændige erhvervsdrivende inden for det grønne område.

De arbejdsmiljømæssige opgaver for Bedriftssundhedstjenesten for selvstændige erhvervsdrivende inden for det grønne område skulle aftales mellem Bedriftssundhedstjenesten og den enkelte selvstændige erhvervsdrivende.

Bedriftssundhedstjenestens opgaver skulle desuden tilrettelægges efter en vurdering af det grønne områdes eller den enkelte virksomheds arbejdsmiljømæssige problemer.

Om baggrunden for fremsættelsen af beslutningsforslaget oplystes i bemærkningerne til det bl.a., at:

»Det grønne område adskiller sig fra øvrige områder ved at have flere selvstændige erhvervsdrivende beskæftiget end ansatte. Dette begrunder dette særskilte forslag om de selvstændige erhvervsdrivendes muligheder for i lighed med de ansatte inden for det grønne område at opnå de arbejdsmiljømæssige fordele ved at være tilsluttet et bedriftssundhedscenter.«

Se tillige B 105.

Arbejdsmarkedsudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Taanquist (S), Pia Christmas-Møller (KF), Tommy Dinesen (SF), Hans Jørgen Holm (V), Kirsten Damgaard Lee (RV), Niels Bollmann (CD), Annette Just (FP), Jørgen Tved (FK) og Knud Glønborg (KrF)