Luk

Luk
Luk

Luk

L 133 Forslag til lov om ændring af retsplejeloven, lov om fremgangsmåden ved inddrivelse af skatter og afgifter m.v. og lov om retsafgifter.

(Arrest og forbud, appel i fogedsager m.v.).

Af: Justitsminister Erik Ninn-Hansen (KF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget.

Lovforslagets bestemmelser havde til hovedformål at gennemføre en almindelig revision og modernisering af retsplejelovens fogedretlige regler om arrest og forbud; i den forbindelse blev det foreslået, at betingelserne for at kunne foretage arrest og få nedlagt fogedforbud blev skærpet.

Endvidere indeholdt lovforslaget et forslag om ændring af appelreglerne i fogedsager, således at kære skulle være den eneste appelform i fogedsager, men med en udvidet adgang for landsretten til at bestemme mundtlig forhandling.

Lovforslaget byggede på betænkning nr. 1107/1987 om arrest og forbud udarbejdet af en arbejdsgruppe under Retsplejerådet og tiltrådt af Retsplejerådet.

Retsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Flemming Hansen (KF), Leif Hermann (SF), Bjørn Elmquist (V), Bernhard Baunsgaard (RV), Birgith Mogensen (CD), Pia Kjærsgaard (FP), Ib Skytte Jakobsen (FK) og Merethe Due Jensen (KrF)