Luk

Luk
Luk

Luk

L 156 Forslag til lov om ændring af lov om saltvandsfiskeri.

(Fritidsfiskeri og fiskepleje).

Af: Fiskeriminister Lars P. Gammelgaard (KF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Efter 1. beh henvist til Landbrugs- og Fiskeriudvalget.

Lovforslaget indeholdt bl.a. forslag om statsstøtte til udsætninger som supplement og tilskyndelse til den private indsats ud fra et krone til krone-princip og om licensbetaling for fritidsfiskeri med faststående redskaber. Desuden blev foreslået et begrænset redskabsantal for fritidsfiskere efter fiskeriministerens nærmere afgørelse. Endelig indeholdt lovforslaget indførelse af et omsætningsforbud for fritids- og lystfiskere, som skulle sikre, at fiskeri kun skete til eget brug.

Om baggrunden for fremsættelsen af lovforslaget henviste fiskeriministeren i sin fremsættelsestale bl.a. til, at lovforslaget var en opfølgning af en opfordring fra Folketingets Landbrugs- og Fiskeriudvalg i en beretning af 3. juni 1987 om at fremsætte lovforslag, der sikrede midler til fiskeplejen og gennemførte hensigtsmæssige regler for fritidsfiskeriet, se således Årbog og Registre 1986-87, p. 169.

Landbrugs- og Fiskeriudvalget afgav ikke betænkning over forslaget.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Jette Thomsen (KF), Kaj Stillinger (SF), Povl Brøndsted (V), Marianne Jelved (RV), Helge Dohrmann (FP), Henrik Michael Berlau (FK) og Merethe Due Jensen (KrF)