Luk

Luk
Luk

Luk

L 180 Forslag til lov om ændring af lov om kommuneplanlægning.

(Bevaringsplanlægning m.v.).

Af: Miljøminister Christian Christensen (KrF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Beh sammen med L 179.

Efter 1. beh henvist til Miljø- og Planlægningsudvalget.

Lovforslaget indeholdt forslag om en opprioritering af bevaringsinteresserne i den kommunale planlægning, om skærpelse af kommunernes pligt til at udarbejde lokalplaner for områder med bevaringsværdig bebyggelse samt forslag om bestemmelser, der giver kommunalbestyrelsen bedre muligheder for at regulere bebyggelsens ydre fremtræden i områder, der i kommuneplanen er fastlagt som bevaringsværdige.

Lovforslaget tilsigtede en styrkelse af bevaringshensynet i den kommunale planlægning bl.a. på baggrund af den registrering af bygninger, som var foreslået ved det samtidigt fremsatte lovforslag L 179 om forslag til ændring af bygningsfredningsloven. Se nærmest foranstående sag.

Af lovforslaget fremgik, at der i kommuneplanerne skal ske udpegning af bevaringsområder. Herefter skulle bevarende lokalplaner fastlægge mere detaljerede bestemmelser for, hvorledes ældre og ny bebyggelse i et område skal opretholdes og udformes.

Lovforslaget er sammen med L 179 en opfølgning af den dagsorden, Folketinget vedtog den 2. december 1986 under forespørgsel F 11 om den nuværende og kommende aktivitet på bygningsfrednings- og bygningsbevaringsormrådet, jf. Årbog og Registre 1986-87, side 312.

Miljø- og Planlægningsudvalget afgav ikke betænkning over lovforslaget.
Partiernes ordførere
Hans Peter Baadsgaard (S), Hans Engell (KF), Leif Hermann (SF), Christian Mejdahl (V), Marianne Jelved (RV), Kirsten Madsen (FP), Jørgen Tved (FK) og Inger Stilling Pedersen (KrF)