Luk

Luk
Luk

Luk

L 89 Forslag til lov om ændring af lov om aktieselskaber.

(Udstedelse af børsnoterede konvertible gældsbreve gennem Værdipapircentralen).

Af: Industriminister Nils Wilhjelm (KF)
Samling: 1987-88 (1. samling)
Status: Stadfæstet
Lov nr. 83 af 17-02-1988
Efter 1. beh henvist til Erhvervsudvalget.

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Ved loven skabes der hjemmel for industriministeren til at foretage den nødvendige regulering for at kunne iværksætte en beslutning om obligatorisk registrering af børsnoterede konvertible gældsbreve i Værdipapircentralen efter § 1 og § 38 i lov om en værdipapircentral.

Om baggrunden for lovforslaget hed det i bemærkningerne:

»Som en bestanddel af børsreformen vedtog Folketinget i juni 1986 et regelsæt med det formål, at børsnoterede aktier og investeringsbeviser kunne registreres og udstedes gennem Værdipapircentralen. Den praktiske konvertering vil efter en forsøgsordning blive foretaget i påsken 1988.

Praktiske hensyn gør det ønskeligt at medtage børsnoterede konvertible gældsbreve i forbindelse med aktiekonverteringen. De konvertible gældsbreve har været medtaget i forsøgsordningen.

Ganske vist har jeg i værdipapircentrallovens §§ 1 og 38 hjemmel til at foreskrive en obligatorisk registrering og udstedelse af konvertible gældsbreve. Men det forudsætter selskabsretlige konsekvensændringer af teknisk karakter, som dette forslag giver mig mulighed for at udstede i medfør af en bekendtgørelse. For at de enkelte investorer ikke skal belastes med omkostninger forbundet med registrering i Værdipapircentralen, vil det blive pålagt selskaberne at indgå aftale med et eller flere kontoførende institutter om, at investor dér kan få foretaget registrering på selskabets regning. Investorer skal også kunne vælge at lade de konvertible gældsbreve forvalte i et andet kontoførende institut, hvis dette kan påtage sig forvaltningen til samme pris.

Jeg vil til sidst fremhæve, at rettighedshavernes mulighed for anonymitet vil forblive den samme som i dag.«

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 131 stemmer (S, KF, SF, V, RV, CD, FP, KRF og FK).
Partiernes ordførere
Erling Olsen (S), Jesper Fabricius (KF), Kjeld Rahbæk Møller (SF), Anders Christian Poulsen (V), Hans Larsen-Ledet (RV), Poul Emmert Andersen (CD), Mogens Glistrup (FP) og Kristian R. Kristensen (KrF)