Luk

Luk
Luk

Luk

B 64 Forslag til folketingsbeslutning om overholdelse af danske overenskomster og dansk lovgivning ved offentlige bygge- og anlægskontrakter.

Samling: 1988-89
Status: Bortfaldet
Efter 1.beh henvist til Boligudvalget.

Forslaget til folketingsbeslutning havde følgende ordlyd:

»Folketinget pålægger regeringen inden den 1. maj 1989 at ændre de administrative bestemmelser som følge af direktiv 71/305/EØF om samordning af fremgangsmåderne med hensyn til indgåelse af offentlige bygge- og anlægsarbejder, således at det præciseres, at det af udbudsbetingelserne og udbudsannoncerne skal fremgå, at alle tilbudsgivere som et minimum skal overholde de betingelser for løn- og arbejdsvilkår, der er fastlagt i danske overenskomster, og at dansk lovgivning skal overholdes.«

Baggrunden for forslaget var, at der under behandlingen af det nye EF-direktiv om samordning af fremgangsmåderne med hensyn til indgåelse af offentlige bygge- og anlægsarbejder var opstået usikkerhed om, hvorvidt der kan stilles krav om overholdelse af danske overenskomster, når udenlandske entreprenører medbringer egne ansatte.
Partiernes ordførere
Svend Andersen (S), Merete Aarup (KF), Christian Mejdahl (V), Holger K. Nielsen (SF), Aage Brusgaard (FP), Jørgen Estrup (RV), Peter Duetoft (CD) og Henning Lysholm (KrF)