Luk

Luk
Luk

Luk

L 7 Forslag til lov om ændring af forskellige skatte- og afgiftslove.

(Kommuneaftalen).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1989-90
Status: Stadfæstet
Beh sammen med L 6.

Efter 1.beh henvist til Skatteudvalget (SAU).

Efter 2.beh direkte overgang til 3. beh.

Loven indeholder en række ændringer i forskellige love inden for Skatteministeriets område i medfør af den såkaldte kommuneaftale indgået mellem regeringen og de kommunale organisationer den 23. maj 1989. De vigtigste ændringer er følgende:

- Inddrivelsen af A-skatter og selskabsskatter samt arbejdsgiverkontrollen skal fra og med 1. maj 1990 udføres af de statslige skattemyndigheder.

- Fra og med indkomståret 1990 udvides oplysningspligten efter skattekontrollovens § 7, stk. 1, nr. 1, til også at omfatte beløb, der ydes til dækning af rejse- og befordringsudgifter, selv om beløbet efter ligningslovens § 9, stk. 5, er skattefrit for modtageren. Dagpenge og rejsegodtgørelse under udførelse af offentlige hverv, jf. statsskattelovens § 5 d, skal ikke oplyses.

- Fra og med 1. april 1990 foretages vurderingsarbejdet efter lov om vurdering af landets faste ejendomme alene af vurderingsformændene - med bistand fra de kommunale vurderingssekretariater, idet der ikke efter nævnte dato sker nyudnævnelser af vurderingsmænd. Klageinstansen er i første led skyldrådene.

Derudover indeholder loven en række redaktionelle ændringer som følge af det samtidig vedtagne lovforslag L 6 (skattestyrelsesloven).

Lovforslaget vedtaget med 86 stemmer (KF, V, FP, RV, KRF og Steenholdt (Grønl.)) mod 83 (S, SF og CD).
Partiernes ordførere
Pia Gjellerup (S), Christian Overdal Aagaard (KF), Jens Skrumsager Skau (V), Jens Thoft (SF), Mogens Glistrup (FP), Bente Juncker (CD), Elisabeth Arnold (RV) og Flemming Kofod-Svendsen (KrF)