Luk

Luk
Luk

Luk

B 28 Forslag til folketingsbeslutning om reallønssikring gennem lettelser til børnefamilier og lettelser for mellem- og lavindkomstgrupper samt styrkelse af virksomhedernes konkurrenceevne.

Samling: 1990-91 (1. samling)
Status: Bortfaldet
Ved beslutningsforslaget opfordredes regeringen til at fremsætte forslag, der skulle sikre reallønnen for lav- og mellemindkomstgrupperne og med særlig vægt på lettelser for børnefamilier.

Forud for de kommende overenskomstforhandlinger skulle reallønnen sikres gennem skattelettelser og nedsatte takster og kontingenter, samtidig med at konkurrenceevnen skulle forbedres.

Der skulle gennemføres indgreb over for skattetænkning og omgåelser, der kunne finansiere både de foreslåede lettelser og en aktiv erhvervspolitik samt føre til en nedsættelse af statens budgetunderskud.

I beslutningsforslaget var de forskellige lettelser nærmere angivet, bl.a. en afskaffelse af 6 pct.-skatten med en samtidig forhøjelse af 12 pct.-skatten, en indførelse af et skatteloft på 66 pct., en forhøjelse af børnefamilieydelsen og en nedsættelse af selskabsskatten, som der skulle skabes finansiel dækning til gennemførelsen af.