Luk

Luk
Luk

Luk

L 4 A Forslag til lov om ændring af forskellige skattelove.

(Mindre udlejningsvirksomheder m.v.).

Af: Skatteminister Anders Fogh Rasmussen (V)
Samling: 1990-91 (2. samling)
Status: Stadfæstet
Efter 2. beh henvist til fornyet beh i Skatteudvalget (SAU).

Loven ændrer personskattelovens § 4, stk. 1, nr. 12 og 13. (Lb. nr. 676 af 4. oktober 1990). Sigtet er at begrænse anpartsreglerne til at omfatte tilfælde, hvor en persons anskaffelse og udlejning af aktiver udgør en del af et samlet udlejningsprojekt for flere end 10 personer. Kun udlejning af aktiver, der indgår i en organiseret eller fælles udlejning, er omfattet. Ikke afskrivningsberettiget fast ejendom er helt undtaget fra bestemmelserne.

Både etablering (formidling) og den efterfølgende drift (administration) af udlejning er omfattet af bestemmelsen i § 4, stk. 1, nr. 12. Foretages kun formidlingen af udlejningen, men ikke administrationen af udlejningen, gennem en anden virksomhed, er indkomsten fra udlejningen kun omfattet af reglerne for det indkomstår, hvori formidlingen sker. Om der foreligger fælles udlejning, beror på flere momenter, der enkeltvis ikke er afgørende. Afgørelsen af, om der foreligger fælles udlejning, vil bero på en samlet vurdering af de konkrete forhold. Der blev vedtaget et ændringsforslag, som indebærer, at det i hvert enkelt tilfælde afhænger af en dispensation fra Ligningsrådet, om en udlejningsejendom kan undtages fra § 4, stk. 1, nr. 12, fordi der ikke er tale om fælles udlejningsvirksomhed.

Lovforslaget var i hovedtræk en genfremsættelse af dele af L 3 fra 1. samling; jf. punkt F) under L 3 i afsnit 12. B i 1. samling.

Lovforslaget vedtaget med 115 stemmer (S, KF, V, FP, CD, RV og KRF); 10 (SF) stemte hverken for eller imod.