Luk

Luk
Luk

Luk

L 134 Forslag til lov om ændring af tinglysningsloven og retsafgiftsloven m.v.

(Edb i tinglysningen og registrering af visse rettigheder i biler m.v.).

Af: Justitsminister Hans Engell (KF)
Samling: 1991-92
Status: Stadfæstet
Efter 1. beh henvist til Retsudvalget (REU).

Efter 2. beh direkte overgang til 3. beh.

Lovens hovedformål er at gennemføre en generel teknologisk modernisering af tinglysningsvæsenet ved at indføre edb i tinglysningen.

Tinglysning vedrørende fast ejendom (tingbogen) skal omlægges til edb i løbet af en 8-årig periode. Tingbogen føres som hidtil lokalt ved landets byretter, og omlægningen til edb skal ske retskreds for retskreds, således at den nye teknologi tages i brug, så snart den er installeret.

Loven indeholder tillige en række ændringer af tinglysningslovens regler om den praktiske fremgangsmåde ved tinglysning m.v. af dokumenter vedrørende fast ejendom.

Endvidere indføres en særlig tinglysningsordning med edb-registrering af visse rettigheder i biler og visse andre køretøjer, kaldet bilbogen. Ordningen skal navnlig kunne afhjælpe de problemer, som adskillige bilkøbere og långivere i dag kommer ud for, når det efterfølgende viser sig, at der er gæld m.v. i bilen.

Loven fik sin endelige udformning gennem vedtagelse af nogle ændringsforslag stillet af justitsministeren.

Lovforslaget vedtaget enstemmigt med 112 stemmer (S, KF, V, SF, FP, CD, RV og KRF).
Partiernes ordførere
Erling Christensen (S), Birthe Rønn Hornbech (V), John Vinther (KF), Pernille Frahm (SF), Tom Behnke (FP), Addi Andersen (CD) og Inger Stilling Pedersen (KrF)